
kiełbasa swojska, boczek swojski, ser owczy, sos chrzanowy, konfitura z wiśni i cebuli, oliwki, owoce kaparów, papryki faszerowane, cebulka marynowana, warkocze chlebowe
smażone z czosnkiem, porem i papryką pepperoni na białym winie z dodatkiem masła podane z grzankami
z konfiturą przyrządzaną w karczmie z wiśni i cebuli oraz z jabłkiem o smaku gruszki z dipem cytrynowo - pomarańczowym / 110 g / 95 kcal
z konfiturą przyrządzaną w karczmie z wiśni i cebuli oraz z brzoskwinią z dipem cytrynowo - pomarańczowym / 110 g / 95 kcal
w chrupiącym bekonie podane z dipem chrzanowym oraz malinowo jagodowym / 250 g / 250 kcal
z serem pieczonym, oliwkami, oliwą z oliwek, warkoczami chlebowymi z własnego wypieku / 140 g / 216 kcal
z pomarańczą serem wędzonym, orzeszkami nerkowca, oliwą z oliwek, roszponką, warkoczami chlebowymi
250 g / 243 kcal
kwaśnica z wędzonką i z ziemniakami. Najlepsza z najwykwintniejszych ***** taki tytuł dostała podczas Światowego Festiwalu Smakowania Beskidzkiej Kwaśnicy, gdzie zajęła pierwsze miejsce przez 4 lata z rzędu. Jurorami byli : Karol Okrasa, Pascal Brodnicki, Robert Makłowicz, Agnieszka Perepeczko. / 400 ml / 265 kcal
na swojskim zakwasie z grzybami, swojską wędzonką podany w chlebie z własnego wypieku / 300 ml / 215,5 kcal
na swojskim zakwasie z grzybami swojską wędzonką oraz warkoczami chlebowymi z własnego wypieku / 300 ml / 215,5 kcal
w chlebie rogatym pieczonym w karczmie / 300ml/440kcal+750kcal
z makaronem / 300 ml / 420 kcal
z warkoczami chlebowymi z własnego wypieku oraz płatkami prażonych migdałów / 300 ml / 276 kcal
z grillowanym bekonem, oscypkiem warkoczami chlebowymi z własnego wypieku / 300 ml / 195 kcal
z jajkiem i warkoczami chlebowymi / 300 ml / 224 kcal
z sosem pieprzowym / 280g/ 330g/980kcal
marynowane kawałki polędwicy przekładane cebulą, papryką, pieczarkami podana z frytkami ciosanymi i bukietem surówek: z białej kapusty z marchewką, z selera z rodzynkami, marchewki z jabłkiem, sos pieprzowy / 200 g / 500 g
z kluskami drobnymi i czerwoną kapustą. Rolada śląska nadziewana: swojską wędzonką, kiełbasą, marchewką, cebulą, ogórkiem kiszonym duszona w czerwonym winie podana z sosem własnym / 120g / 520 g /459 kcal
polędwica na szpadzie marynowane kawałki polędwicy przekładane cebulą, papryką, pieczarkami, rolada śląska nadziewana: swojską wędzonką, kiełbasą, marchewką, cebulą, ogórkiem kiszonym, pierogi jagnięce z odrobiną suszonych pomidorów, łosoś z grilla dodatki : sos pieprzowy, sos jagodowo - truskawkowy, sos cytrynowy, ziemniaki pieczone, frytki, kapusta czerwona, warzywa z patelni, mix sałat / 1200/2750g/5386 kcal
polędwiczka na miodzie, skropiona śliwowicą, z ciosanymi frytkami i duszoną marchewką z ananasem - danie słodkie / 150 g / 460 g / 818 kcal
z sosem barbecue śliwkowym wyrób własny, frytkami i bukietem surówek: z białej kapusty z marchewką, buraki marynowane, marchewki z jabłkiem / 120 g / 470 g / 910 kcal
podane w kociołku diabelskim z ziemniakami, swojską wędzonką, kiełbasą, cebulą, kapustą białą / 400 g / 472 kcal
faszerowana swojską wędzonką papryką na warzywach podana z chrzanem, musztardą oraz warkoczami chlebowymi / min 600 g / 2107 kcal
pieczona w aromatycznym sosie z gotowanymi i duszonymi warzywami, podana z chrzanem musztardą oraz warkoczami chlebowymi / min 600 g / 2052 kcal
kiełbasa swojska, boczek swojski, ser owczy, sos chrzanowy, konfitura z wiśni i cebuli, oliwki, owoce kaparów, papryki faszerowane, cebulka marynowana, warkocze chlebowe
podany z frytkami oraz sosem barbecue (papryka, cebula, pieczarka) / 200g / 660 g
z dipem brzoskwiniowo chrzanowym, w towarzystwie batatów z bukietem surówek: z białej kapusty z marchewką, buraki marynowane, marchewka z jabłkiem 150 g / 600 g / 542 kcal
indyk panierowany z ziemniakami pieczonymi, burakami marynowanymi, ogórkiem kiszonym, pomidorkami, dipem chrzanowym / 180g / 340 g / 463 kcal
na gorącym kamieniu z lawy podane: szaszłyk drobiowy, steki z polędwiczek wieprzowych owijane swojskim boczkiem, łosoś grillowany, dodatki: dip jabłkowo – cebulowy, sos jagodowo - truskawkowy, sos barbecue ziemniaki pieczone, frytki, pierogi z ziemniakami i serem w okrasie, pierogi z mięsem w okrasie, bukiet soczystych surówek z białej kapusty z marchewką, buraki marynowane, marchewki z jabłkiem 480/1150g/1900 kcal
polędwica na szpadzie marynowane kawałki polędwicy przekładane cebulą, papryką, pieczarkami, rolada śląska nadziewana: swojską wędzonką, kiełbasą, marchewką, cebulą, ogórkiem kiszonym, pierogi jagnięce z odrobiną suszonych pomidorów, łosoś z grilla dodatki : sos pieprzowy, sos jagodowo - truskawkowy, sos cytrynowy, ziemniaki pieczone, frytki, kapusta czerwona, warzywa z patelni, mix sałat / 1200/2750g/5386 kcal
oraz odrobiną suszonego pomidora okraszone masłem / 240 g / 189 kcal
z jogurtem i złocistą cebulką na patelni podane / 240 g / 189 kcal
z jogurtem i złocistą cebulką na gorącej patelni podane / 240 g / 418 kcal
z wędzonką na gorącej patelni podane / 240 g / 446 kcal
złocistą cebulką kraszone, na gorącej patelni podane / 240 g / 390 kcal
krewetki smażone z czosnkiem, czerwoną papryką, papryką pepperoni, porem, winem na maśle duszone z makaronem tagiatelle podane
jabłko gruszkowe duszone, granat, czarnuszka, czosnek, sok cytrynowy, śmietana
podane z trzema rodzajami serów - wędzonym, pieczonym, pikantnym / 3 szt
grillowany z masłem smakowym / 320 g / 480 kcal
z oscypkiem grillowanym z masłem smakowym / 320 g / 480 kcal
z kluskami drobnymi, marchewką z ananasem
z jajkiem, ziemniakami, mixem sałat, burakiem marynowanym, ogórkiem kiszonym, pomidorkiem koktajlowym, boczkiem, kurczakiem, oscypkiem z grilla oraz sosem chrzanowym / 420 g / 450 kcal
z sosem wiśniowo-cebulowym na winie czerwonym z soczystymi warzywami polskimi: pomidorem, ogórkiem, cebulą czerwoną, rumianym jabłkiem, papryką / 420 g / 277 kcal
pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, ser pieczony, mix sałat: rzymska, lodowa, dekoracyjna / 400 g / 340 kcal
marchewka, groszek emme, kalafior, brokuł, brukselka, cukinie, fasolka szparagowa, kukurydza / 300 g
lody waniliowe z sosem z pomarańczy, nutą marynowanego zielonego pieprzu oraz mielonym goździkiem / 180 g / 273 kcal
lody czarne z nutą cytrynową oraz mielonym / 180 g / 273 kcal
naturalny przyrządzany w karczmie, podany z owocami, sosem malinowym i pieczonymi domowymi ciasteczkami / 200 g
na gorąco podany z sosem waniliowym i gałką lodów waniliowych / 160 g / 300 kcal
w towarzystwie sosu pomarańczowo- pieprzowego oraz sosu leśnego
na malinach rozlana z gałką lodów waniliowych / 150 g / 488 kcal
na kruszonych ciasteczkach pieczonych w karczmie rozlana z gałką lodów waniliowych z sosem z borówek i truskawek / 160 g / 520 kcal