
z dużą ilością sera domowego i mozarelli
ser domowy, szpinak
z wołowiną i przyprawami gruzińskimi
z jajkiem i dużą ilością sera domowego
Tradycyjny gulasz gruziński, ziemniaki, pomidory, papryka, bakłażan
wołowina, baranina
gulasz warzywny z wołowiną, ryż z warzywami
wołowina, baranina, pieczarki, ser
Kurczak z ziołami podany w sosie na bazie pomidorów, ryż z warzywami, chleb puri
smażony ser domowy Sulguni, sos czosnkowy, chleb puri
gołąbki w liściach winogron, jagnięcina-wołowina, sos czosnkowy, chleb puri
faszerowany krewetkami, frytki, sos czosnkowy
zapiekana jagnięcina, grzyby, ser sulguni, chleb puri, sałatka
ziemniaki pieczone
frytki lub chleb puri
pieczarki, bakłażan, papryka, cebula
zapiekany z serem, ziemniaki, sos czosnkowy
żeberka baranie pieczone w sosie własnym, ziemniaki, warzywa
guanciale/pecorino/żółtko
tortellini/szpinak/pomidorki koktajlowe/sos cytrynowy
makaron/rukola/parmezan/puder grzybowy
pierś/sos majonezowy/pomidory suszone/prażony sezam/grzanka/sałata rzymska
mix sałat/majonez paprykowy/falafel/ogórek
MENU Magdy Gessler ligawa/ kluski śląskie/ pieczony burak ze skwarkami
kopytka/ sos śliwkowy / karmelizowany burak
panierowany panchkraut / sos miodowo-musztardowy / pieczarki
pierś/gnocchi/fasolka szparagowa/piana z palonego kalafiora
Bielsko-Biała, Jana III Sobieskiego 50
Kuchnia Gruzińska
pierożki z cielęciną i bulionem
jagnięcina z wołowiną/ czerwona cebula/ granat/ ziemniaki pieczone lub ryż
ziemniaki/ pomidory/ bakłażan/ papryka
bazylia/ cebulka / estragon/ pietruszka/ koperek/ mirabelka
z dużą ilością sera
z wbitym do środka jajkiem, masłem i serem
placek z cielęciną i przyprawami
ze świeżym szpinakiem i serem
gołąbki w liściach winogron, sos czosnkowy
wątróbka drobiowa/ cebula/ granat/ kolendra/ przyprawy
kurczak w delikatnym sosie czosnkowo-śmietanowym/ ziemniaki pieczone lub ryż
faszerowany mięsem i zapiekany z serem
Żeberka wieprzowe w pomadzie bbq/chilli, frytki belgijskie, surówka
Filet z kurczaka z kruszonką ziołową, fasolka szparagowa, grillowane ziemniaki
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, gnocchi, pieczone warzywa
Pieczony filet z dorsza, domowy makaron tagliatelle, sos szpinakowy
Pieczone kotlety ziemniaczane, sos grzybowy, surówka
Polędwica wołowa (~200g) z kością szpikową, pieczarkami i pieczonym ziemniakiem 360 g
Antrykot wołowy (~250g) z warzywami z grilla i pieczonym ziemniakiem
Plac Wolności 8, 43-300 Bielsko-Biała
NA MIEJSCU / Z DOSTAWĄ / NA WYNOS / CATERING
smażona karkówka/mix warzyw/ryż jaśminowy/sos słodko-ostry
makaron ryżowy/jajko/kiełki fasoli mung/orzechy arachidowe/kolendra/sos słodko-ostry/kurczak lub krewetki
kurczak lub łosoś w sosie teriyaki/mix warzyw/ryż lub makaron
pierś z kaczki/pak choi/grzyby shitake/edamame/czarna komosa ryżowa
ul. Stefana Batorego 7, Bielsko-Biała
kotlet drobiowy podawany z frytkami lub ziemniakami oraz zestawem surówek lub kapustą zasmażaną
filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowo-pieczarkowym, podawany z ryżem oraz zestawem surówek
pierś z kurczaka zawijana z masłem i pietruszką, podawana z frytkami oraz zestawem surówek
pierś z kurczaka zawijana z masłem i pietruszką, podawana z frytkami oraz zestawem surówek
filet drobiowy zawijany ze szpinakiem i serem feta, podawany w sosie śmietanowym z ryżem oraz zestawem surówek
drób z mozzarellą w sosie pomidorowo-bazyliowym podawany z kluskami śląskimi i mieszanką sałat
udko z kaczki podawane na sosie wiśniowym z prażonymi migdałami, kopytkami oraz mieszanką sałat
tradycyjny kotlet schabowy podawany z ziemniakami i kapustą zasmażaną
schab panierowany smażony na klarowanym maśle, jajko, podawany z frytkami lub ziemniakami oraz zestawem surówek lub kapustą zasmażaną
schab panierowany zapiekany z serem żółtym, podawany z frytkami oraz zestawem surówek
schab panierowany zapiekany z serem i pieczarkami, podawany z ziemniakami i zestawem surówek
schab panierowany zapiekany z boczkiem i oscypkiem, podawany z frytkami i zestawem surówek
mięso wieprzowe duszone w sosie, podawane z kluskami śląskimi oraz surówką z czerwonej kapusty
polędwica wieprzowa w musztardzie francuskiej na palonej i duszonej w cydrze kapuście i opiekanymi kopytkami
karczek długo pieczony podawany z ziemniakami opiekanymi oraz białą kapustą
2 placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym oraz zestawem surówek
tradycyjne golonko kuchni polskiej podawane na kapuście zasmażanej z pieczywem, chrzanem, musztardą i ketchupem
żeberko wieprzowe podawane z ziemniakami i kapustą zasmażaną
wołowina podawana z kopytkami i czerwoną kapustą
Jasienica, ul. Orzechowa 139
NA MIEJSCU, NA WYNOS, Z DOSTAWĄ
smażony na smalcu, podawany z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną (350g)
podane z kluskami śląskimi oraz buraczkami
z masłem czosnkowym podana z frytkami i miksem sałat (250g)
sous-vide z sosem demi-glace podany z puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą (250g)
sous-vide w sosie borowikowym podana z ziemniakami pieczonymi i fasolką szparagową (300g)
nadziewany masłem i pietruszką podany z puree ziemniaczanym i surówką sezonową (300g)
pn - pt do 16:00
na gorącym kamieniu lawowym z sosem borowikowym i pieprzowym podana z frytkami wiejskimi i mixem sałat (350g)
marynowana w białym winie i tymianku podana z ziemniakami pieczonymi oraz warzywami z grilla (400g)
golonko pieczone, kessler, szaszłyk drobiowy, roladka wieprzowa, filet po góralsku, ziemniaki pieczone, pierogi, kapusta zasmażana / Koryto małe 5 osób (10 sztuk mięsa) / Koryto duże 10 osób (20 sztuk mięsa)
schabowy nadziewany szynką i serem, devolay drobiowy nadziewany masłem, serem i pietruszką, udko z kaczki, roladka z indyka, filet z kurczaka zapiekany z pieczarkami i serem, ziemniaki pieczone, pierogi, 2 rodzaje surówek lub sałatka wiosenna (mieszanka sałat, pomidor, ogórek, cebula, feta, sos vinegret) / Koryto małe 5 osób (10 sztuk mięsa) / Koryto duże 10 osób (20 sztuk mięsa)
podany z frytkami oraz sosem barbecue (papryka, cebula, pieczarka) / 200g / 660 g
z dipem brzoskwiniowo chrzanowym, w towarzystwie batatów z bukietem surówek: z białej kapusty z marchewką, buraki marynowane, marchewka z jabłkiem 150 g / 600 g / 542 kcal
indyk panierowany z ziemniakami pieczonymi, burakami marynowanymi, ogórkiem kiszonym, pomidorkami, dipem chrzanowym / 180g / 340 g / 463 kcal
na gorącym kamieniu z lawy podane: szaszłyk drobiowy, steki z polędwiczek wieprzowych owijane swojskim boczkiem, łosoś grillowany, dodatki: dip jabłkowo – cebulowy, sos jagodowo - truskawkowy, sos barbecue ziemniaki pieczone, frytki, pierogi z ziemniakami i serem w okrasie, pierogi z mięsem w okrasie, bukiet soczystych surówek z białej kapusty z marchewką, buraki marynowane, marchewki z jabłkiem 480/1150g/1900 kcal
polędwica na szpadzie marynowane kawałki polędwicy przekładane cebulą, papryką, pieczarkami, rolada śląska nadziewana: swojską wędzonką, kiełbasą, marchewką, cebulą, ogórkiem kiszonym, pierogi jagnięce z odrobiną suszonych pomidorów, łosoś z grilla dodatki : sos pieprzowy, sos jagodowo - truskawkowy, sos cytrynowy, ziemniaki pieczone, frytki, kapusta czerwona, warzywa z patelni, mix sałat / 1200/2750g/5386 kcal
polędwiczka na miodzie, skropiona śliwowicą, z ciosanymi frytkami i duszoną marchewką z ananasem - danie słodkie / 150 g / 460 g / 818 kcal
z sosem barbecue śliwkowym wyrób własny, frytkami i bukietem surówek: z białej kapusty z marchewką, buraki marynowane, marchewki z jabłkiem / 120 g / 470 g / 910 kcal
podane w kociołku diabelskim z ziemniakami, swojską wędzonką, kiełbasą, cebulą, kapustą białą / 400 g / 472 kcal
faszerowana swojską wędzonką papryką na warzywach podana z chrzanem, musztardą oraz warkoczami chlebowymi / min 600 g / 2107 kcal
pieczona w aromatycznym sosie z gotowanymi i duszonymi warzywami, podana z chrzanem musztardą oraz warkoczami chlebowymi / min 600 g / 2052 kcal
kiełbasa swojska, boczek swojski, ser owczy, sos chrzanowy, konfitura z wiśni i cebuli, oliwki, owoce kaparów, papryki faszerowane, cebulka marynowana, warkocze chlebowe
z sosem pieprzowym / 280g/ 330g/980kcal
marynowane kawałki polędwicy przekładane cebulą, papryką, pieczarkami podana z frytkami ciosanymi i bukietem surówek: z białej kapusty z marchewką, z selera z rodzynkami, marchewki z jabłkiem, sos pieprzowy / 200 g / 500 g
z kluskami drobnymi i czerwoną kapustą. Rolada śląska nadziewana: swojską wędzonką, kiełbasą, marchewką, cebulą, ogórkiem kiszonym duszona w czerwonym winie podana z sosem własnym / 120g / 520 g /459 kcal
polędwica na szpadzie marynowane kawałki polędwicy przekładane cebulą, papryką, pieczarkami, rolada śląska nadziewana: swojską wędzonką, kiełbasą, marchewką, cebulą, ogórkiem kiszonym, pierogi jagnięce z odrobiną suszonych pomidorów, łosoś z grilla dodatki : sos pieprzowy, sos jagodowo - truskawkowy, sos cytrynowy, ziemniaki pieczone, frytki, kapusta czerwona, warzywa z patelni, mix sałat / 1200/2750g/5386 kcal