
Twoja Kolejka szybko stała się znaną i cenioną marką na regionalnym rynku usług gastronomicznych. Jak można by określić rodzaj kuchni którą serwuje restauracja?
Jest to kuchnia tradycyjna w nowoczesnej odsłonie. Można u nas zjeść dania rekomendowane przez Magdę Gessler, nasze autorskie potrawy, jak również burgery, uważane przez naszych Gości za jedne z najlepszych.
Czy okres pandemicznych obostrzeń w jakiś sposób odbił się na funkcjonowaniu restauracji?
Oczywiście. My jako nieliczni zebraliśmy się na odwagę i otwarliśmy się równo rok temu 16 stycznia podczas gdy rząd tego zakazywał. Otrzymaliśmy ogromne wsparcie od Gości, od ludzi których nigdy nie spotykaliśmy, z całej Polski. Tak naprawdę tylko dzięki Gościom, którzy tak licznie nas odwiedzali przetrwaliśmy ten trudny okres dla nas.
Jak pokazał czas decyzja okazała się trafną, ponieważ wygraliśmy w sądach wszystkie sprawy skierowane przeciwko nam jako restauracji.
Od niedawna wprowadzili Państwo nową kartę menu, co się w niej zmieniło?
Podstawowe menu zawsze jest niezmienne. Chodzi między innymi o dania, które stworzyliśmy razem z Magdą Gessler podczas Kuchennych Rewolucji. Resztę dań zmieniamy co jakiś czas, w zależności od sezonowości pewnych produktów.
Aktualnie w naszym menu można spróbować między innymi: policzków wołowych, sandacza z tortellini, Golonki pieczonej w piwie specjalnie produkowanym dla nas, czy stek z karczku. Do tego oczywiście pierogi z pieczonej kaczki, tak bardzo popularne u nas. Burgery i wiele innych ciekawym kompozycji smaku.
Czy obecny wzrost cen prądu i gazu oraz innych opłat, np. podatkowych, przekłada się na ceny w Państwa restauracji?
Oczywiście, że tak. Niestety koszty prowadzenia działalności nigdy nie były niskie. Ale to co spotkało nas w nowym roku jest przerażające. Nieustanne podwyżki cen towarów, ogromne ceny gazu i prądu stawiają wiele biznesów w Polsce pod znakiem zapytania. My staramy się półki co nie panikować, lecz musieliśmy w pewnym stopniu zweryfikować nasze ceny w menu. Mamy nadzieję, iż te wszystkie zmiany są tymczasowe i nie zagoszczą na długo.
Czy w Walentynki można się spodziewać dedykowanego menu? Ile wcześniej trzeba u Państwa rezerwować stolik aby można było tutaj spędzić walentynkowy wieczór?
Tak. Oferta menu walentynkowego jest już dostępna w naszych social mediach. Jak co roku mamy do wyboru dwa zestawy setowe. Będzie między innymi pieróg z buraka, wędzony pstrąg, czy parowany jogurt.
Walentynki są zawsze bardzo oblegane u nas w restauracji. Dlatego radzimy nie zwlekać z rezerwacją stolika. Zapraszamy serdecznie.
Dziękuję za rozmowę
Artykuł Sponsorowany
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie