
Kolejna edycja konkursu na najlepsze krepliki odbędzie się 8 lutego o godzinie 10:00 w Kawiarni & Bistro Dom Zdrojowy w Wiśle. Do 7 lutego swoje uczestnictwo mogą zgłaszać zarówno domowi twórcy tego przysmaku, jak również szkoły, stowarzyszenia, koła gospodyń wiejskich, restauracje czy cukiernie. Dotychczas do konkursu mogli zgłaszać się jedynie twórcy kreplików według tradycyjnej beskidzkiej receptury, czyli takich, które zawierają powidła śliwkowe i spirytus, a usmażone są na smalcu. W tym roku po raz pierwszy w konkursie wezmą udział wszystkie rodzaje kreplików. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody.
Konkurs zostanie przeprowadzony w kategoriach kreplików domowych i zawodowych, przyznane zostanie również Grand Prix za najlepsze krepliki wykonane według tradycyjnej receptury.
Foto: Mat. pras.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie