Reklama

Uczyli się zdrowo gotować

20/10/2016 12:01


Gotowali zdrowo w Wiśle - Dynia wartościowa i niedoceniana


Przez trzy kolejne poniedziałki - 3, 10 i 17 października w Wiśle odbywały się warsztaty zdrowego gotowania. Zajęcia miały miejsce w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich.

W profesjonalnej sali do technologii gastronomicznej, pod okiem dietetyczki i promotorki zdrowia Iwony Deperas, uczestnicy uczyli się jak zdrowo gotować. Tematy spotkań były następujące: „Ciasta inne niż wszystkie”, „Soja - roślina wielkich możliwości” oraz „Dynia wartościowa i niedoceniana”. W zajęciach wzięło udział łącznie 46 osób. Wszyscy uczestnicy otrzymali materiały szkoleniowe, a na ostatnich zajęciach została rozlosowana nagroda książkowa pod tytułem „Kuchnia, którą polubisz”. Zajęcia obejmowały wykład,  gotowanie oraz degustację. Były prowadzone ciekawie i przebiegały w sympatycznej atmosferze. Uczestnicy wyrazili chęć wzięcia udziału w kolejnych warsztatach.

Szkołę zdrowego gotowania po raz kolejny zorganizowała Chrześcijańska Służba Charytatywna w Wiśle przy współudziale finansowym Gminy Wisła i Kościoła Adwentystów Dnia Siódmego. Uczestnictwo w warsztatach było bezpłatne.


_____________________
Zdrowie, gotowanie, dynia, ciasto, Wisła
www.wisla.pl


Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do