Reklama

Poznaj najważniejsze zalety gastronomicznych pieców UNOX

06/06/2022 07:59

W każdej profesjonalnie funkcjonującej kuchni nie może zabraknąć niezawodnego pieca pozwalającego na sprawne przygotowywanie delikatnych i soczystych potraw. Piece włoskiej firmy UNOX to cieszące się ogromną popularnością rozwiązanie, po które chętnie sięgają firmy działające w branży gastronomicznej doceniające wysokie parametry pieców konwekcyjnych i korzyści, jakie niesie za sobą ich zastosowanie. Dlaczego warto wybrać piece od marki UNOX i gdzie są one wykorzystywane? Podpowiadamy!

Szeroka oferta pieców konwekcyjnych UNOX

Piece konwekcyjne UNOX to szeroka gama produktów o zróżnicowanych parametrach technicznych i możliwościach, co pozwala na zdecydowanie się na dobór odpowiedniego urządzenia do wymagań stawianych przez dane miejsce. Nowoczesnych rozwiązania gastronomiczne, jakimi są piece UNOX to na wybór wszechstronnego urządzenia, które z pewnością spełni indywidualne potrzeby każdego szefa kuchni, jak i świadomych odbiorców przygotowujących wyjątkowe potrawy w zaciszu swojego domu.

Unox piec konwekcyjny – dlaczego warto?

Nie ulega wątpliwości, że nowoczesne rozwiązania proponowane przez markę UNOX, takie jak piece konwekcyjne to produkty z najwyższej półki pozwalające na przygotowywanie szeregu przepysznych, a jednocześnie soczystych i delikatnych dań. Jest to możliwe dzięki temu, że piece UNOX wytwarzają parę wodną podczas obróbki, która pozwala nie tylko na pieczenie, ale i przygotowywanie dań na parze. Stwarza to nieograniczone możliwości podczas komponowania różnego rodzaju dań. Piece konwekcyjne UNOX wyróżniają się przy tym szeregiem zalet, do których możemy zaliczyć:

  • Wysoka jakość posiłków

Zastosowanie pieca konwekcyjnego od marki UNOX pozwala na cieszenie się pysznymi i soczystymi daniami, które smakują dokładnie tak jak powinny. Jest to możliwe m.in. dzięki obecności filtrów, które zapewniają doskonałe przenikanie się aromatów.

  • Możliwość odgrzewania i regenerowania gotowych dań

Piec UNOX doskonale sprawdza się podczas odgrzewania czy regenerowania gotowych dań bez utraty ich soczystości i głębi smaku.

  • Szybki czas pieczenia potraw,

Pieczenie w piecu konwekcyjnym trwa znacznie krócej niż w piecu tradycyjnym, co pozwala na skrócenie czasu przygotowywania potraw i szybsze serwowanie ich klientom.

  • Oszczędność energii

Piece UNOX są bardzo oszczędne, ponieważ zużywają one aż do 45% mniej energii, niż tradycyjne grille i około 80% mniej wody w porównaniu do gotowania tradycyjnego, 90%.

  • Brak konieczności pilnowania potraw

Potrawy przygotowywanie w piecach konwekcyjnych UNOX nie musza być stale doglądane.

  • Niskie zużywanie tłuszczu

Technologia funkcjonowania pieców UNOX zakłada minimalne zużywanie tłuszczu podczas pieczenie dań, dzięki czemu są one lekkie i mniej kaloryczne.

  • Prosta i bezpieczna obsługa

Nowoczesne piece UNOX to rozwiązanie, które posiada wygodny panel sterowania, a także konstrukcję zapewniającą bezproblemowe i bezpiecznego korzystanie z możliwości urządzenia.

  • Bezproblemowe czyszczenie

Zaletą pieca konwekcyjnego jest także jego bezproblemowe czyszczenie, które pozwala na zachowanie odpowiedniego poziomu higieny w lokalu gastronomicznym.

  • Szybki zwrot inwestycji

Ze względu na swoją uniwersalność i możliwość przygotowywania przy pomocy pieca UNOX szeregu potraw, a także ich odgrzewanie tego typu urządzenia stosowane są na szeroką skalę w restauracji, która zdecyduje się na zakup tego sprzętu. Częsta eksploatacja pozwala na szybki zwrot zainwestowanych w piec pieniędzy.

  • Zadowolenie gości

Goście są zachwyceni aromatycznymi, soczystymi daniami przygotowywanymi przy pomocy pieców konwekcyjnych UNOX.

Zastosowanie pieców UNOX w gastronomii

Piece konwekcyjne UNOX zostały stworzone z myślą o wspomaganiu kucharzy w ciężkiej pracy. Zastosowanie przez firmę nowoczesnych technologii i odpowiednich rozwiązań konstrukcyjnych pozwoliło na stworzenie urządzenia gastronomiczne, które charakteryzuje się niezwykłą wszechstronnością. Piec UNOX z powodzeniem może być wykorzystywany do pieczenia, gotowania, blanszowania, grillowania, smażenia czy odgrzewania potraw. Realizuje on różne zadania i posiada szereg funkcji, które sprawiają że piec UNOX stanowi chętnie wybierane urządzenie gastronomiczne.

Materiał Partnera

 

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do