
W każdej profesjonalnie funkcjonującej kuchni nie może zabraknąć niezawodnego pieca pozwalającego na sprawne przygotowywanie delikatnych i soczystych potraw. Piece włoskiej firmy UNOX to cieszące się ogromną popularnością rozwiązanie, po które chętnie sięgają firmy działające w branży gastronomicznej doceniające wysokie parametry pieców konwekcyjnych i korzyści, jakie niesie za sobą ich zastosowanie. Dlaczego warto wybrać piece od marki UNOX i gdzie są one wykorzystywane? Podpowiadamy!
Piece konwekcyjne UNOX to szeroka gama produktów o zróżnicowanych parametrach technicznych i możliwościach, co pozwala na zdecydowanie się na dobór odpowiedniego urządzenia do wymagań stawianych przez dane miejsce. Nowoczesnych rozwiązania gastronomiczne, jakimi są piece UNOX to na wybór wszechstronnego urządzenia, które z pewnością spełni indywidualne potrzeby każdego szefa kuchni, jak i świadomych odbiorców przygotowujących wyjątkowe potrawy w zaciszu swojego domu.
Nie ulega wątpliwości, że nowoczesne rozwiązania proponowane przez markę UNOX, takie jak piece konwekcyjne to produkty z najwyższej półki pozwalające na przygotowywanie szeregu przepysznych, a jednocześnie soczystych i delikatnych dań. Jest to możliwe dzięki temu, że piece UNOX wytwarzają parę wodną podczas obróbki, która pozwala nie tylko na pieczenie, ale i przygotowywanie dań na parze. Stwarza to nieograniczone możliwości podczas komponowania różnego rodzaju dań. Piece konwekcyjne UNOX wyróżniają się przy tym szeregiem zalet, do których możemy zaliczyć:
Wysoka jakość posiłków
Zastosowanie pieca konwekcyjnego od marki UNOX pozwala na cieszenie się pysznymi i soczystymi daniami, które smakują dokładnie tak jak powinny. Jest to możliwe m.in. dzięki obecności filtrów, które zapewniają doskonałe przenikanie się aromatów.
Możliwość odgrzewania i regenerowania gotowych dań
Piec UNOX doskonale sprawdza się podczas odgrzewania czy regenerowania gotowych dań bez utraty ich soczystości i głębi smaku.
Szybki czas pieczenia potraw,
Pieczenie w piecu konwekcyjnym trwa znacznie krócej niż w piecu tradycyjnym, co pozwala na skrócenie czasu przygotowywania potraw i szybsze serwowanie ich klientom.
Oszczędność energii
Piece UNOX są bardzo oszczędne, ponieważ zużywają one aż do 45% mniej energii, niż tradycyjne grille i około 80% mniej wody w porównaniu do gotowania tradycyjnego, 90%.
Brak konieczności pilnowania potraw
Potrawy przygotowywanie w piecach konwekcyjnych UNOX nie musza być stale doglądane.
Niskie zużywanie tłuszczu
Technologia funkcjonowania pieców UNOX zakłada minimalne zużywanie tłuszczu podczas pieczenie dań, dzięki czemu są one lekkie i mniej kaloryczne.
Prosta i bezpieczna obsługa
Nowoczesne piece UNOX to rozwiązanie, które posiada wygodny panel sterowania, a także konstrukcję zapewniającą bezproblemowe i bezpiecznego korzystanie z możliwości urządzenia.
Bezproblemowe czyszczenie
Zaletą pieca konwekcyjnego jest także jego bezproblemowe czyszczenie, które pozwala na zachowanie odpowiedniego poziomu higieny w lokalu gastronomicznym.
Szybki zwrot inwestycji
Ze względu na swoją uniwersalność i możliwość przygotowywania przy pomocy pieca UNOX szeregu potraw, a także ich odgrzewanie tego typu urządzenia stosowane są na szeroką skalę w restauracji, która zdecyduje się na zakup tego sprzętu. Częsta eksploatacja pozwala na szybki zwrot zainwestowanych w piec pieniędzy.
Zadowolenie gości
Goście są zachwyceni aromatycznymi, soczystymi daniami przygotowywanymi przy pomocy pieców konwekcyjnych UNOX.
Piece konwekcyjne UNOX zostały stworzone z myślą o wspomaganiu kucharzy w ciężkiej pracy. Zastosowanie przez firmę nowoczesnych technologii i odpowiednich rozwiązań konstrukcyjnych pozwoliło na stworzenie urządzenia gastronomiczne, które charakteryzuje się niezwykłą wszechstronnością. Piec UNOX z powodzeniem może być wykorzystywany do pieczenia, gotowania, blanszowania, grillowania, smażenia czy odgrzewania potraw. Realizuje on różne zadania i posiada szereg funkcji, które sprawiają że piec UNOX stanowi chętnie wybierane urządzenie gastronomiczne.
Materiał Partnera
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie