
Świarklaniec, Jankowice, Warszawa, Leszno, Katowice, Gostyń, Szczawnica, Kraków i Kielce – między innymi z tych miejscowości pochodzą restauracje, które na miesiąc przed końcem głosowania w pierwszym etapie akcji „Kuchnia+ poleca” miały największą liczbę PLUSÓW.
- Wysokie oceny tych lokali wynikają ze sprawnych działań, podejmowanych przede wszystkim na portalach społecznościowych i swoich stronach internetowych. Oczywiście lista miejsc z największą liczbą PLUSÓW cały czas się zmienia, ale cieszy fakt, że są na niej zarówno lokale z Warszawy czy Poznania, jak i Gostynia czy Sandomierza – mówi Marta Szwakopf, dyrektor kanałów lifestyle’owych, dokumentalnych i dziecięcych nc+. – Sezon urlopowy jeszcze trwa, a wakacje to znakomita okazja, żeby zjeść coś dobrego w zupełnie nowym miejscu i oczywiście polecić je na naszej stronie – dodaje Szwakopf.
Jeszcze do 31 sierpnia br. każdy pasjonat jedzenia na mieście może poprzez specjalny formularz na stronie Kuchnia Plus zgłosić swój ulubiony lokal lub zagłosować na wcześniej polecony. Do drugiego etapu awansuje 48 z najwyższym wynikiem. Po 1 września zakwalifikowane w ten sposób restauracje zostaną odwiedzone przez tajemniczych klientów Kuchni+. 12 najwyżej ocenionych otrzyma na specjalnej gali dla dziennikarzy i gości specjalnych certyfikaty „Kuchnia+ poleca” i wiążące się z tym przywileje, czyli m.in. prezentację na antenie, stronie internetowej i fanpejdżu stacji.
To już druga edycja akcji. W pierwszej pasjonaci kulinariów zgłosili blisko 1400 restauracji, na które oddali około 14 000 głosów. Styczność z projektem w mediach społecznościowych miało niemal 900 tysięcy osób. Pierwsza edycja zakończyła się uroczysta galą, na której wręczono certyfikaty 13 restauracjom z całego kraju.
Wiosną każda z nich była prezentowana co tydzień w specjalnym materiale w programie „cook news” na antenie stacji.
Kuchnia+
Dodaje smaku
Kuchnia+ to pierwszy polski kanał kulinarny. Stacja dostarcza inspiracji pasjonatom kulinariów, zarówno rozpoczynającym swoją przygodę z gotowaniem, jak i wytrawnym adeptom tej sztuki. Ideą Kuchni+ jest promocja zdrowego stylu życia, poszerzanie kulinarnych horyzontów oraz zachęcanie do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw. W ramówce nadawanej przez całą dobę stacja prezentuje najlepsze światowe programy takich gwiazd, jak Jamie Oliver, Anthony Bourdain czy Yotam Ottolenghi, a także własne produkcje z udziałem polskich sław gastronomii „Jakubiak lokalnie”, „ABC GOTOWANIA”, „David w Europie” oraz cenionych trenerów fitness, jak „Be Active. Ewa Chodakowska". Stacja emituje również „cook news”, jedyny w Polsce program informacyjny poświęcony branży gastronomicznej i kulinarnej. Kanał jest dostępny - spośród platform cyfrowych - wyłącznie w nc+ oraz w najlepszych sieciach kablowych w całej Polsce. Zasięg techniczny stacji to blisko 3,9 mln gospodarstw domowych. Kuchnia+ istnieje od 2006 roku. Tuż po starcie kanał został uznany za Debiut Roku przez Polską Izbę Komunikacji Elektronicznej, a w 2007 roku uhonorowany Kulinarnym Oskarem w kategorii Program Telewizyjny. W 2015 roku otrzymał specjalną Telekamerę "Tele Tygodnia".
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie