
Wydarzenie odbędzie się w terminie 14-15 października 2014 r. , przy ulicy Sportowej 15 a w Ustroniu w godzinach 9.00 – 16.00.
W programie :
1. Pokazy i warsztaty kulinarne prowadzone przez najlepszych szefów kuchni,
m.in. : Roberta Sowę, Krzysztofa Szulborskiego, Tobiasza Hermana,
2. Fachowe porady ekspertów kulinarnych RM Gastro w studio kulinarnym,
3. Live cooking tj. pokazy kulinarne zaproszonych szefów kuchni i cukierni wraz
z degustacją,
4. Wykłady:
- „Świeże zioła i kwiaty w gastronomii – regionalne piramidy żywieniowe, nowy kierunek żywienia”- Zofia Lawenda
- ,,Bonduelle – Zdrowe warzywa próżniowe“ – Mariusz Gachewicz
- Zastosowanie nowoczesnych technik i technologii kulinarnych w obiektach żywienia zbiorowego typu otwartego i zamknietego – prowadzący ekspert kulinarny RM Gastro Tomasz Nowak (Brązowy medalista Mistrzostw Świata w Luksemburgu),
5. Prelekcja autorów współczesnej wersji najstarszej polskiej książki kucharskiej – Kuchnia staropolska na przestrzeni dziejów, czyli „Compendium Ferculorum” Stefana Czernieckiego, współcześnie – Jerzy Poznański ,
6. Otwarta strefa wyprzedaży urządzeń używanych i poekspozycyjnych,
7. Losowanie nagród specjalnych wśród klientów.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie