
Pizzeria Margerita właśnie świętuje swoje 20 urodziny.
Rozmawiamy z Renatą Jurczyk właścicielką pizzerii Margerita
---
Czym różni się dzisiejsza Margerita od tej sprzed 20 lat?
Przede wszystkim obecnie Pizzeria Margerita jest większa, na III poziomach, z letnim tarasem też dwupoziomowym , bardziej dopieszczona detalami i meblami w stylu włoskim.
Kiedyś były to tylko dwa pomieszczenia, zaaranżowane w stylu włoskiej uliczki i tylko na
I poziomie. Różnica polega również na tym ,że kiedyś naszą klientelę stanowili ludzie przede wszystkim bardzo młodzi a dzisiaj są to i młodzi i w średnim wieku, a także spore grono starszych osób. Najpiękniejsze jednak jest to,że nasi klienci sprzed lat ,wracają do nas ze swoimi pociechami, dla których zawsze czeka kącik zabaw.
---
A czy pizza robiona 20 lat temu znacznie różniła się od tej serwowanej obecnie?
Tak, ponieważ dla nas priorytetem są nasi klienci ,słuchając ich cennych uwag cały czas
w ciągu tych wielu lat staramy się wyznaczać nowe trendy ,nowe smaki w zakresie smaku
i serwowania pizzy. Dla naszych klientów również zmieniliśmy piec z elektrycznego na opalany drewnem , z którego pizza smakuje i pachnie diametralnie inaczej. Wychodząc również na potrzeby gości ,wprowadziliśmy także możliwość wyboru grubości ciasta
od cieniutkiego jak tradycyjna pizza we Włoszech, poprzez tradycyjny placek serwowany
u nas od lat, do pizzy na cieście orkiszowym dla specjalnych smakoszy.
---
Jak powstał pomysł na otwarcie pierwszej pizzerii w Bielsku-Białej?
Pomysł narodził się w czasie jednej z podróży po Włoszech, gdzie wiadomo mnóstwo jest pizzerii – tratorii serwujących pyszne włoskie specjały a u nas w Bielsku w tej dziedzinie
w latach 90-tych była tzw. pustynia… i tak powstała Pizzeria Margerita .
---
Czy w waszym menu jest pizza, którą szczególnie polecacie?
Staramy się zawsze wyczuć smaki klienta i jego upodobania a wówczas doradzić spośród kilku propozycji ,która pizza będzie mu najbardziej smakowała.
---
A czy Bielszczanie mają jakąś swoją ulubioną pizzę?
W ciągu tych 20 lat obserwujemy jak zmieniają się gusta Bielszczan, którzy chętnie eksperymentują ,wybierając coraz to nowe połączenia smaków. Przed laty najbardziej popularne pizze to Capricciosa,Funhi,House czyli tradycyjne połączenia smaków sera ,
wędlin i grzybów. Obecnie klienci nie stronią od pizzy ze szpinakiem,rukolą ,świeżymi pomidorami,suszonymi pomidorami,szparagami ,cukinią ,kiełkami czy dynią.
Większość pizzerii proponuje swoje usługi z dowozem do domu. Dlaczego u Was jest inaczej?
Dla nas przede wszystkim na pierwszym miejscu najważniejsza jest jakość potrawy czyli pizzy ,która najlepiej smakuje i pachnie zaraz po upieczeniu – szczególnie z pieca opalanego drewnem. Dłuższy transport pizzy nie jest w stanie zachować jej walorów smakowych
a odgrzewana, nigdy nie będzie tak smaczna jak prosto z pieca. Stąd największy nacisk kładziemy na spożywanie pizzy na miejscu ,w miłej atmosferze u nas w lokalu.
---
Czy jest możliwość zorganizowania u Was w Pizzerii przyjęć okolicznościowych?(urodzin, imienin itp.)
Tak jak najbardziej nasz lokal jest do tego stworzony ,posiadamy jak wcześniej wspominałam klimatyczne sale aż na III poziomach , z możliwością łączenia stolików według upodobań.
---
Na jakie nowości i atrakcje możemy liczyć w Margericie w najbliższym czasie?
Staramy się jak najlepiej zadowolić naszych klientow i caly czas poszerzamy menu o coraz to inne specjały z kuchni włoskiej ,wprowadzamy nowe sezonowe pizze,makarony sałatki,desery.Cały czas rozdajemy karty rabatowe dla stałych klientow a z okazji naszego 20-lecia wydaliśmy specjalne kupony urodzinowe z 20 procentowym rabatem.
---
Czego powinnyśmy życzyć Margericie na kolejne 20 lat?
Oczywiście jak najwięcej zadowolonych klientów!
I KOLEJNYCH 20 LAT.
Dziękuję za rozmowę
Anna Mohl
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie