
Słodki Dzień Dziecka, bo któż nie lubi słodyczy! Mamy na myśli zdrowe słodkości. Dlatego zapraszamy na rodzinne warsztaty kulinarne przygotowywania zdrowych i smacznych słodyczy oraz tworzenia niepowtarzalnego przepiśnika na tradycyjne i współczesne przepisy.
Słodki Dzień Dziecka, 29 maja 2016, sala konferencyjna Zamku, wstęp wolny.
12.00-15.00
Warsztat przygotowywania zdrowych słodyczy z Dorotą i Aleksandrem Wojtasikami z Mandala Centrum
Uczestnicy przygotują kilka rodzajów zdrowych słodyczy, by przekonać się, jak proste do wykonania, a smakowite są m.in. kulki z bakalii, ciasteczka orzechowe, czy "nutella" z awokado. Dowiedzą się też, dlaczego warto stosować w kuchni: sezam, karob czy ciecierzycę. Dorota i Aleksander Wojtasikowie z Mandala Centrum to pasjonaci zdrowego jedzenia i gotowania, którzy od kliku lat organizują w Cieszynie i innych miastach Polski pokazy kuchni ajurwedyjskiej, wegetariańskiej i wegańskiej, a także warsztaty dla dzieci.
12.00-15.00
Warsztat tworzenia książeczki kucharskiej − przepiśnika z Eweliną Rivillo ze studia Dinksy
Mowa o wyjątkowym zeszycie, w którym można przechowywać i zapisywać tradycyjne oraz współczesne przepisy na najróżniejsze potrawy i wypieki. Będzie można stworzyć spersonalizowany i niepowtarzalny przepiśnik dla siebie lub dla bliskiej osoby, która uwielbia gotować i piec. Ewelina Rivillo, zajmuje się ilustracją, ekslibrisem i zdobnictwem przedmiotów użytkowych, pracuje jako grafik i rysownik w studio Dinksy w Cieszynie. Jej prace były wystawiane m.in. w Meksyku, Finlandii, Niemczech i na Ukrainie.
________________________
Słodki Dzień Dziecka na Zamku w Cieszynie
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie