
Ciastko KaramBBa, którego zadaniem jest promowanie Bielska-Białej, to beza przełożona masą z nutka ajerkoniaku i konfiturą z czarnego bzu. Jego receptura jest jawna, jednak aby móc z niej skorzystać cukiernicy muszą uzyskać certyfikat, o który mogą się starać w bielskim Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych. Certyfikat uprawnia do produkcji ciastka przez rok, później należy go odnowić.
Jako pierwsza, sprzedaż ciastka rozpoczęła cukiernia Dawne Smaki, znajdująca się przy ulicy Lipnickiej. KaramBBę można tu kupić w cenie 10 zł. Kolejnym miejscem, które uzyskało certyfikat jest kawiarnia Imbryk, która mieści się przy ulicy Władysława Orkana 4. Tutaj smakołyk jest jednak droższy, jego cena wynosi 12 zł.
Foto: UMBB FB
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Szkoda że to tam, akurat nie ma dobrego zdania o tej kafejce.
Imbryk- cudowna właścicielka, cudowne domowe wypieki, szczypta sztuki- polecam tę kawiarenkę
Niestety Karambba w imbryku mocno odbiega od wzorca. Dwukrotnie zdarzyło mi się, że beza była płaska, a krem był bez dodatku ajerkoniaku-po prostu śmietanowy. To nie jest Karambba! Certyfikat wydany chyba za ładny uśmiech. Rozczarowanie Imbrykiem. Szkoda.