
Nie od dzisiaj wiadomym jest, że urozmaicona dieta, w tym spożywanie sporej ilości warzyw i owoców pozytywnie wpływa na zdrowie, sylwetkę i samopoczucie. Warto więc nie zmarnować najbliższych miesięcy i wprowadzić je do jadłospisu zwłaszcza kiedy sezon w pełni!
Podczas spotkania odpowiemy sobie na pytania:
Co i ile jeść w okresie letnim w głównej mierze?
Jak przechowywać żywność by się nie psuła i nie traciła swoich właściwości?
Jak przygotować się na okres zimowy robiąc przetwory?
Jakie właściwości i wartości odżywcze mają polskie warzywa i owoce?
Dlaczego tak ważne jest by dieta obfitowała właśnie w te produkty?
Zrobimy przegląd nie tylko warzyw i owoców, ale przede wszystkim wiedzy na temat tego jak czerpać z ich bogactwa, poprzez odpowiednie przygotowanie czy przyrządzanie.
A poza tym dowiesz się jak bilansować posiłki, łączyć produkty by posiłki były nie tylko smaczne, ale i zbilansowane i pełnowartościowe. Przedstawimy kilka pomysłów, propozycji, które będziesz mogła/mógł wdrożyć w życie tuż po wyjściu ze spotkania!
Nie jesteś mistrzem kuchni? Nie musisz być by zacząć gotować i czerpać z bogactwa polskich warzyw i owoców!
Dostaniesz kilka łatwych w przygotowaniu propozycji, które na pewno wzbogacą Twój codzienny jadłospis. Gotowanie stanie się całkiem przyjemne... nie tylko w teorii, ale i praktyce!
Spotkanie poprowadzi mgr inż. Justyna Cieślica, dietetyk, biotechnolog żywności, trener mentalny, która prowadzi Poradnie Dobry Dietetyk na ternie Bielska-Białej i Kóz, pracując z pacjentem indywidualnym. Jej misją jest zmiana świadomości oraz podejścia do diety, sposobu żywienia i zdrowia, a także podnoszenie jakości życia jej pacjentów poprzez zmianę oraz wdrażanie dobrych nawyków żywieniowych. Jest propagatorką zdrowego, aktywnego stylu życia.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie