Reklama

Kulinarne Odkrycie: Cukiernia w Hotelu Alpin

28/06/2019 09:00

Szczyrk to jeden z najlepszych w kraju kurortów narciarskich oraz świetne miejsce wypadowe do górskich wędrówek. Myśląc o Szczyrku pod kątem kulinarnym, myślimy bardziej o oscypku i kwaśnicy.

Ale to właśnie w Szczyrku wyrabiane są uważane za jedne z najlepszych w naszym regionie słodkości, które są tworzone z ogromną pasją w cukierni Hotelu Alpin.

Ciasteczka, czekoladki i inne łakocie z Hotelu Alpin powodują, że już na sam ich widok zapominamy o kaloriach. Czekoladki wykonane z białej i ciemnej czekolady ozdobione gustownymi wzorkami i zdobieniami to tylko początek dobrego smaku, który czujemy po ich skosztowaniu. Znajdziemy tutaj czekoladki z nadzieniem i bez, chrupiące praliny,oraz ciasteczka z masą i kruche robione według tradycyjnych receptur.

Słodkości tworzone są własnoręcznie z najwyższej jakości czekolady, bez konserwantów, oleju palmowego i innych ulepszaczy, których na co dzień nie żałują nam producenci słodyczy.

Specjały z hotelowej cukierni można kupić na wynos, ale zdecydowanie polecamy wybrać się tam na chwilę relaksu przy pysznej kawie, gdzie w hotelowych eleganckich wnętrzach lub patio można delektować się tymi wybitnymi smakami w otoczeniu zieleni górskich szczytów.

Hotel Alpin

Szczyrk ul. Beskidzka 40

Tel. 509 231 343

www. hotel-alpin.pl




Artykuł Sponsorowany

 

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    Julia - niezalogowany 2019-07-01 21:42:49

    Ciasteczka to faktycznie mają wyśmienite, godne polecenia

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do