
Szczyrk to jeden z najlepszych w kraju kurortów narciarskich oraz świetne miejsce wypadowe do górskich wędrówek. Myśląc o Szczyrku pod kątem kulinarnym, myślimy bardziej o oscypku i kwaśnicy.
Ale to właśnie w Szczyrku wyrabiane są uważane za jedne z najlepszych w naszym regionie słodkości, które są tworzone z ogromną pasją w cukierni Hotelu Alpin.
Ciasteczka, czekoladki i inne łakocie z Hotelu Alpin powodują, że już na sam ich widok zapominamy o kaloriach. Czekoladki wykonane z białej i ciemnej czekolady ozdobione gustownymi wzorkami i zdobieniami to tylko początek dobrego smaku, który czujemy po ich skosztowaniu. Znajdziemy tutaj czekoladki z nadzieniem i bez, chrupiące praliny,oraz ciasteczka z masą i kruche robione według tradycyjnych receptur.
Słodkości tworzone są własnoręcznie z najwyższej jakości czekolady, bez konserwantów, oleju palmowego i innych ulepszaczy, których na co dzień nie żałują nam producenci słodyczy.
Specjały z hotelowej cukierni można kupić na wynos, ale zdecydowanie polecamy wybrać się tam na chwilę relaksu przy pysznej kawie, gdzie w hotelowych eleganckich wnętrzach lub patio można delektować się tymi wybitnymi smakami w otoczeniu zieleni górskich szczytów.
Hotel Alpin
Szczyrk ul. Beskidzka 40
Tel. 509 231 343
www. hotel-alpin.pl
Artykuł Sponsorowany
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Ciasteczka to faktycznie mają wyśmienite, godne polecenia