Reklama

Zakłady mięsne Dobija z Żywca kończą działalność po ponad 30 latach

03/07/2020 05:30

1 lipca Zakłady Mięsne Dobija z Żywca poinformowały o zakończeniu swojej działalności. Decyzja zapadła po 31 latach funkcjonowania firmy.

Właściciel firmy Wojciech Dobija tłumaczy, że decyzja została podjęta ze względu na trudną sytuację w branży wędliniarskiej w ostatnich dziesięciu latach. Firma, przez ponad trzydzieści lat swojej działalności, opierała się na dystrybucji towarów w małych sklepach firmowych, które zostały w większości wyparte przez sieciowe sklepy wielkopowierzchniowe. W związku z dużym zapotrzebowaniem sieciówek, na rynku pozostają przede wszystkim bardzo duże zakłady mięsne. Firma zwraca też uwagę na rosnący trend rezygnowania przez Polaków z mięsa w codziennej diecie.

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama
Reklama
Wróć do