Aga Zaryan – Koncert 15.12

Wczytuję mapę...

Data/Czas
Date(s) - 15/12/2017
19:00

Lokalizacja
Bielskie Centrum Kultury

Kategorie


Tego wieczoru artystka zaprezentuje nastrojowy program z jazzowymi interpretacjami utworów o tematyce świątecznej. Na gości czeka prawdziwa uczta muzyczna. Usłyszymy ponadczasowe standardy oraz niezapomniane kolędy w wykonaniu jednego z najbardziej charyzmatycznych głosów jazzu.

 

Aga Zaryan jest dziś rozpoznawalną w świecie wokalistką, której reputacja sięga od Tokyo do Nowego Yorku. Artystka przybliża współczesnej publiczności to, co najlepsze w jazzie, kontynuując tradycję takich artystów jak Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Jest pierwszą oraz jedyną polską wokalistką, której płyty ukazują się nakładem legendarnej wytwórni Blue Note Records z Manhattanu. Wyróżnia ją indywidualny styl i podejście do śpiewania z charakterystyczną lekkością frazowania oraz ciepłym matowym tonem głosu. Wokalistce udało się połączyć ambitne cele artystyczne z umiejętnością dotarcia do szerokiej publiczności, co zaowocowało nagraniem ośmiu albumów.

Koncerty Agi Zaryan słyną z niepowtarzalnego nastroju. Artystka występuje z powodzeniem na niezliczonych polskich oraz zagranicznych scenach, m.in. w renomowanych klubach europejskich i amerykańskich, w Japonii, Chinach, Izraelu, Turcji, Rosji i Islandii. Swój sukces zawdzięcza niezwykłej barwie głosu, charyzmie scenicznej i możliwości współpracy z najznamienitszymi muzykami z Europy oraz Stanów Zjednoczonych.

Dyskografia:
2002/2007 – “My Lullaby” – album CD – Złota Płyta
2006 – “Picking Up The Pieces” album CD – Potrójna Platynowa Płyta
2007 – “Umiera piękno” – album CD – Platynowa Płyta / Fryderyk
2008 – “Live at Palladium” – album koncertowy 2CD/DVD– Poczwórna Platynowa Płyta
2010 – “Looking Walking Being” album CD – Podwójna Platynowa Płyta
2011 – “A Book of Luminous Things” album CD – Platynowa Płyta / Róża Gali
2011 – “Księga olśnień” album CD – Złota płyta / Fryderyk

AGA ZARYAN – CHRISTMAS SONGS, DOM MUZYKI BCK, 15 GRUDNIA, G. 19.00. BILETY W CENIE 80 ZŁ (NORMALNY) I 40 ZŁ (ULGOWY – MŁODZIEŻ SZKOLNA). 



Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress