Burger King w Bielsku-Białej

Otwarcie BURGER KING® w drugiej połowie października w strefie restauracyjnej na 2 piętrze Galerii II!

Kultowa marka już od ponad 50 lat serwuje wysokiej jakości produkty przygotowane z najlepszych składników. Od samego początku BURGER KING® stawia na wołowinę grillowaną na ogniu, świeże składniki i chrupiące frytki. Specjalnością resaturacji są najlepsze grillowane na ogniu burgery. Grillowana wołowina to wyróżnik „królewskich”. Warzywa krojone są na miejscu, dzięki czemu są świeże i soczyste. Wartość w stosunku do ceny jest świetna!

Pierwszą restaurację BURGER KING® założyli James W. McLamore i David Edgerton w 1954 w Miami na Florydzie (USA). 4 marca 1957 powstał WHOPPER® – flagowy produkt BURGER KING®. Pojawił się w menu restauracji tydzień później i kosztował 37 centów. Ten grillowany na ogniu ćwierćfunciak z dojrzałymi pomidorami, świeżą sałatą, kremowym majonezem, keczupem, cebulą i plasterkami marynowanego ogórka stał się punktem odniesienia dla wszystkich innych kanapek. Obecnie jest sprzedawany na całym świecie w liczbie 1,7 mld sztuk rocznie. Reszta, jak mówią, jest historią.

Have it Your Way®

W restauracji BURGER KING® możesz samodzielnie skomponować takiego burgera, jaki Ci pasuje – według zasady „Have it Your Way”. Jeśli masz jakieś wymagania dietetyczne lub jesteś smakoszem z żyłką do odkrywania ciągle nowych rzeczy, w BURGER KING® odnajdziesz się doskonale.

Marka pracuje na rzecz ciągłego udoskonalania swoich produktów, wprowadzając na przykład ograniczenia zawartości tłuszczów w używanym do smażenia oleju.

źródło Galeria Sfera



Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress